Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2009 15:13 - Изгубени и намерени
Автор: edinstvena Категория: Политика   
Прочетен: 7353 Коментари: 21 Гласове:
1

Последна промяна: 09.06.2009 15:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg






           Последните дни въпроса, който все по- често си задавам е : "Има ли надежда за България?". И е много тъжно, че не мога напълно убедена да си отговоря положително. Ако пък успея да го направя, трудно вярвам. Страшно ми е. Не зная кой, за Бога, в тази държава, успя до такава степен да обезвери хората. Или може би заслугата е колективна! Винаги съм се опитвала да бъда реалистка и да гледам трезво на нещата, да не вярвам във вятърни мелници,  за да не се разочаровам. Като всеки млад човек обаче, не можах да потисна порива си и наивната си вяра в промяна и победа на справедливостта. Не зная дали да съжалявам често казано. Не си мислете, че ще правя политически анализи, въпреки че съм силно провокирана от изминалите и предстоящи избори. Просто имам нужда да излея някъде мислите си.

Аз съм от децата на прехода, но не от преживялите го. От децата на демокрацията, но не от тези, които се бориха за нея. И осъзнавам, че съм много объркана и повлиана от това. Защото така ни възпитаваха нас тогава- в жив ентусиазъм и чувство на победа над властта. Не съм живяла за щастие нито час по времето на социализма. Ето защо не се чувствам обременена от една машина, мачкаща човешки души. Това, което получих априори от живота, беше свободата да мисля и бъда. Това, което получих без да се боря сама, са моят стремеж към осъвършенстване и смелостта ми да бъда личност.  Но изпитвам неописуема болка и съжаление, към онези поколения, които не са имали моето щастие. Към тези, които са изгубили най- хубавите си години по бригади и партийни заседания, по опашки за банани и безсмислени манифестации, които са изгубили себе си в постоянната борба с "грешните" си и "вредни"  идеали. Боли ме, защото все още виждам ужаса в очите на баба ми, когато изразявам свободно позицията си. Още виждам този страх да не изгубиш близкия заради няколко думи. И никога няма да спре да ме боли, заради близките, които загубих и аз заради една безмилостна и крадлива политическа система. Когато си помисля тези неща, чувствам, че правото да гласувам е освен право и мое задължение. Дълг към тези, които го извоюваха с кръв и дух. Задължение към тези, които изгубиха живота си в борби и надежди, в идеализъм и търпение.

Съществува теория за изгубените поколения. Първото такова е поколението от края на Първата световна война, следващото след края на Виетнамската. Някои психолози твърдят, че децата на прехода също са изгубено поколение. Защото те са както ~ , така и~ . Децата на прехода не са константа. Те са по- умни, ползват свободно Интернет, но са и по- агресивни. Някои от тях слушат бясна и отвращаваща чалга, но много носят Rock and Roll- лозунгите в себе си. Те са свободолюбиви, рядко робуват на стереотипи и сами създават правила. Но са и наплашени, без идеали и без вяра. Много голяма част от това поколение не знае какво иска от бъдещето, защото не е на ясно колко страшно е било миналото. Подължават да се раждат все още деца на прехода, защото той продължава вече 20-та година. Трябва да се осъзнаем, за да спре това "изгубване". Инак няма да бъдем намерени вече.

Гласувайте за свободата и правото на справедливост, не за ГЕРБ или Кошлуков. Гласувайте, защото имате право да вярвате и да се надявате. Дори Бойко да е пожарникар и тясно обвързан с една червена идея глашатай, гласувайте за хората, които ще назначи, за младите, които не са обвързани по никакъв начин с червената номенклатура. защото сигурно има и такива. И въпреки, че Костов вече веднъж излъга без жал надеждите ви, гласувайте пак, защото сигурно в тази коалиция има хора, които се кълнат истински в синята идея и те заслужават вашия глас. Гласувайте заради себе си, заради това, че имате право да бъдете чути, независимо дали ще ви чуят. Гласувайте по съвест обаче! Като българи, като родолюбци, като хора. Няма друг изход. И се въоражете с търпение, защото значимите неща стават бавно. Ако нямате сила да избирате, то тогава сте обречени на комунизъм и ислям.


  Зависи от вас!

image


Тагове:   активност,   дълг,


Гласувай:
1



1. edinstvena - Баща ми е частник, а на баба ми пен...
09.06.2009 22:33
Баща ми беше частник- рекламен предприемач и художник, а на баба ми пенсията беше около 80 лева. Сега взима повече, но нищо не може да си купи с тях. Какво от това? Нещата са несравними. И си го спомням много добре :)

Гледам на нещата много по- дълбоко. И ако си толкова заинтересована относно мнението ми за Костов, прочети блога ми, след това задавай въпроси.

Освен това посланието на поста ми беше съвсем друго, но явно сте фанатизирани на тема Костов напоследък, така че давайте :) Ще ви изтърпим до 5ти :)
цитирай
2. flyco - =
10.06.2009 09:07
Надежда за България има и тя е в това да се даде възможност на все повече хора от нацията да станат реални собственици. Не насила да се раздава собственост, а да не се пречи на някой когато е решил да "гради".
цитирай
3. edinstvena - Re: 2.
10.06.2009 12:08
Много интересни хора сте :) Незнайно защо не си пролича, че съм малка на години от предишните ми постове, а когато ви намекнах, че съм родена 90те веднага го усетихте :) Това човешките предрасъдъци са страшна работа :) Като коне с капаци сте. Много елементарно гледате на нещата :) То това ми беше целта де, да видя как ще реагирате. Поздрави ! Оправдахте очакванията.
цитирай
4. boristodorov56 - Не е трудно да се стигне до извода -
10.06.2009 20:44
Ако нямате сила да избирате, то тогава сте обречени на комунизъм и ислям.

Но извода е, че ще го разберат - но ще е късно!
цитирай
5. merkator - Всичко е "червен" театър!
11.06.2009 08:28
Умишлено комунистите задържат развитието и адаптирането на България към световната цивилизация и култура! Нямат интерес, червените олигарси, хората да живеят не обременени от непрекъснати финансови и икономически проблеми. Човек, който не мисли с тревога за хляба си, започва да се превръща в свободен човек!!! А свободният човек е неконтролируем! Неграмотността и мизерията вече 20 години са основното оръжие на комунисти, догановци и всякаква друга сган!
Пасивността на избирателите с коефициент на интелигентност над този на бавноразвиващ се австралопитек е отчайваща...а това е и основната цел на власт имащите!!!
цитирай
6. rembo - Zelenite
11.06.2009 17:40
ZELENITE- edinstvenata partiq, koqto sybra 50 000 lv depozit ot DARENIQ!!!!

Tova sa mladite umni hora, koito gi e grija za Bulgaria. Tezi hora spe4eliha samo 0.8 procenta...
Tova li zaslujavame nie, koito 6te gradim byde6teto, nie, mladite, nie, koito tyrsim svoeto mqsto v jivota???
цитирай
7. monarchism - С риск да поразваля настроението, ...
11.06.2009 19:55
С риск да поразваля настроението, но ми се иска да задам въпрос, в отговор на последното изречение - "Ако нямате сила да избирате, то тогава сте обречени на комунизъм и ислям."

С другарите от ДСБ, които създадоха Синята коалиция ли ще се отървем от комунизъм и ислям?

За комунизъмъ на съветската партийка ДСБ сме коментирали много пъти, но какво да кажем за исляма? Нима ДСБ не иска да създаде второ ДПС в лицето на Сезгин Мюмюн, който иска да утвърди турския език като втори официален в България?

Нека не забравяме, че благодарение на онова ОФ, носещо гръмкото име СДС, ДПС стана реалност.
цитирай
8. monarchism - rembo, хайде да ми кажеш колко от ...
11.06.2009 19:59
rembo,

хайде да ми кажеш колко от младите хора в партия "Зелените" не употребяват марихуана?

И нещо друго - вярно ли е, че 6 човека от партия "Зелените" са подписали педерастката декларация на ILGA-Europe за признаване на правата на ЛГБТ движението?

Въпросите са риторични, но все пак...
цитирай
9. edinstvena - Не отричам това, което си казал. ...
11.06.2009 22:02
Не отричам това, което си казал. Изришно казах да се гласува за малцината в тези партии хора, които да далече от лидерските места, но носят сини идеи. А такива несъмнено има в СДС и ДСБ. Има идеалисти и аз вярвам в това :) Иначе ти, Калояне, си наясно с позицията ми относно Костов и компания :) Поне се надявам да си.
цитирай
10. monarchism - Да се гласува за малцината, обаче ...
12.06.2009 00:58
Да се гласува за малцината, обаче този глас отива на вятъра, когато малцината се вслушват в това, което им шепне политическото ръководство на партията.

СДС имаше шанс за собствено развитие, дано да не е прекалено късно.
цитирай
11. edinstvena - Ако разсъждаваме по тази логика ...
12.06.2009 09:00
Ако разсъждаваме по тази логика няма да можем да излъчим партия, достойна за гласа ни, защото във всяка партия на челните места седят хора, неминуемо обвързани с комунистическата мафия, поради простата причина, че в тях са парите. А за политиката трябват на първо място пари, това съм го казвала не малко пъти. Промяната ще стане бавно по мое мнение и аз бих гласувала за нея :) Достатъчно търпелива съм.
цитирай
12. monarchism - Там е работата, че и с мажоритарен ...
12.06.2009 12:02
Там е работата, че и с мажоритарен вот нищо няма да се постигне. Това се видя на евроизборите миналата седмица. Хората масово гласуваха за другарката Пръмова. Ако вземем под внимание Синята коалиция, там имаше двама, които заслужаваха да влезнат в ЕП - Лъчезар Тошев и Борис Станимиров. Преференциите не свършиха работа и Надка Гаражната влезе. Кой да му каже на този народ, че именно тези двамата заслужават място в ЕП? Няма кой, защото медиите постоянно ни занимават с лидерите на тези партии и тяхната мнима борба срещу статуквото. Много малък процент са тези, които се интересуват живо от политика и които следят кой-какво е направил.

Демокрацията е една жалка манипулация и това се вижда с всеки изминал ден. Каквото ти пуснат по телевизията, за това ще гласуваш.

Решението е единствено в "облагородяването" на уж десните партии с млади хора. Все от някъде ще се появи някой лидер с качества, който ще може да поведе партията си към по-добро бъдеще.
цитирай
13. monarchism - С новите болшевишки попълнения в ...
13.06.2009 23:22
С новите болшевишки попълнения в Червената коалиция, пардон Синя - Шулева и Свинаров, не мисля, че нормално разсъждаващ човек би гласувал за тези червенушки.
цитирай
14. rembo - Monarchism
14.06.2009 11:28
Кой какво е подписвал, е негова лична работа. относно тези малцинства- аз не се смея на никой за нещо, което той не е избирал сам. Има неща, които зависят само от природата.
Това за марихуаната е смешно. Познавам много неонацисти, които се друсаха. За мое щастие при "Зелените" нямам такива приятели. Имам малко приятели, но са печени. И не са наркомани.
И ми отговри на въпроса: зад коя партия не стоят бизнес интереси и кой би си позволил да събира 50 000 от дарения?
цитирай
15. monarchism - rembo, става дума за партията. П...
14.06.2009 22:49
rembo,

става дума за партията. Педерастката декларация е подписана от ПП "Зелените".

Какви са тия неонацисти? :) Да не става дума за скинове? Ако е така, да знаеш, че тия са далеч от всякакъв нацизъм. Във всички "зелени" организации има тревомани.

Този въпрос не си го задавал на мен, но аз ще ти отговоря - зад всички партии стоят бизнес интереси. За "Зелените" нямам представа, може и да си прав. Похвално ако е така.
цитирай
16. edinstvena - А на мен пък Зелените ми се гледат ...
17.06.2009 12:19
А на мен пък Зелените ми се гледат несериозни и с неясна предизборна програма. Освен да опазим дърветата и тревичките, трябва да опазим и хората в тия трудни времена, а това ще стане на първо място чрез стабилна икономика, подкрепа и стимулация в частния сектор, да не подхващаме въпроса с конституцията и промените в законодателството. България има необходимост от твърдо управление в момента, друг е въпроса, че няма кой да го осъществи. А зелените ми приличат точно на някакви тревопушещи хипита, които са научили пет приказки за мир и любов. Много несериозно, много. Сигурно между тях има и симпатични млади хора, но като цяло не са за политиката. По- добре да си събират боклуците по софийските градинки и да се грижат за опрашването на цветчетата. Всеки трябва да се занимава с това, от което разбира най- много :)
цитирай
17. edinstvena - А относно примера, който ти Ники си ...
17.06.2009 12:23
А относно примера, който ти Ники си дал с 50-те хиляди , ще ти кажа, че предизборно всички стават много щедри и благородни. Ето например РЗС вчера осигурили ститоци билети за хора с увреждания за концерта на световния цигулар Найджъл Кенеди :) Също изглежда благородно отсрани. Дали има и други подбуди този мил жест , как мислите ? :)
цитирай
18. edinstvena - monarchism
17.06.2009 12:38
Относно Свинаров и Шулева с техните БНД, мога да кажа, че според двамата лидери на синята коалиция(ти я наричаш червена и за да постигнем споразумение нека е лилава :)))) ) шансовете на БНД са само в мажоритарните листи, тъй като пропорционалните вече са затворени. И по пътя на логиката ако си привърженик на коалицията можеш спокойно да гласуваш пропорционално за тях, а мажоритарно за който друг те кефи :) Така че Свинаров не е повод за притеснение. Има много други по- сериозни проблеми с тази коалиция, ако питаш мен :))))
цитирай
19. monarchism - БНД не са най-голямото притесне...
17.06.2009 21:41
БНД не са най-голямото притеснение, но участието им в Червената коалиция е знак за безпринципността на самата коалиция. Иначе, в момента най-големия проблем е, че др. Костов се опитва да изхвърли анти-костовистите от СДС, да обезличи тотално партията и да стане лидер на новата такава, наречена Синята партия...
цитирай
20. edinstvena - За какви принципи си говорим, Ка...
17.06.2009 22:12
За какви принципи си говорим, Калояне ,при тези по- малко от 9%, които събраха на 7ми? Все пак всички знаем колко му е сладка властта на Костов и как се е запътил натам. Санитарния минимум за Синята коалиция, а именно партиите, с които тя не може да се коалира по никакъв начин, са единствено БСП и ДПС, и то поради простата причина, че са от различни политически школи. Всички останали са удобни, ако ще да носят и по 5 гласа :) Вихрушката е страшна, няма място за принципност, когато си на път да изпуснеш и последния влак. А както добре знаем старите муцуни, които чакат с отворена уста в Синята коалиция са доста :) И при всички е така. Ако искаме всичко в една партия да е идеално, то със сигурност няма да има за кого да се гласува. Е, принудиха ни да снижим изикванията си до минимум, но май нямаме избор :) Все пак по- добре да се гласува за псевдо десни, отколкото за откровени и нагли комунисти. Знам ли. Предложи изход, аз не виждам :)
цитирай
21. monarchism - Старите муцуни винаги са били на...
17.06.2009 22:29
Старите муцуни винаги са били нахални, но по-лошото е, че зомбират млади и интелигентни хора, които непрекъснато ги защитават и пропагандират. Ако ги подкрепяха 0,3 %, нямаше и да го водим този диалог, но уви.

Колкото до изхода - чакаме октомври 2009 г. - Белград. ;))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: edinstvena
Категория: Изкуство
Прочетен: 399614
Постинги: 74
Коментари: 648
Гласове: 1383
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031