Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2009 17:10 - Градът призрак - Чернобил
Автор: edinstvena Категория: Политика   
Прочетен: 24617 Коментари: 63 Гласове:
1

Последна промяна: 27.04.2009 17:12


 

image


Вчера се навършиха  23 години от аварията в Чернобил- според учените най-голямото нещастие, сполетяло човечеството в резултат на собствената му дейност. В 1 часа, 23 минути и 48 секунди след полунощ се взривява реакторът в Четвърти блок на Чернобилската АЕЦ. Радиоактивни облаци се пренасят на хиляди километри от централата. В първите дни струята е отнасяна на север и северозапад. Най-тежко извън Украйна са засегнати страните от Скандинавския полуостров .На 30 април вятърът се обръща и след 1 май, в продължение на около една седмица, върху територията на България се утаяват около 1,5-3,5 кг ядрено гориво. Това е около 1/1000 от горивото, изхвърлено извън 20-километровата зона. Броят на жертвите на аварията и досега остава неизвестен, като според различните оценки варира от 4000 до 93 000 души.Всъщност е много трудно да се определи с точност броят на жертвите на взрива, именно защото съветските власти правят всичко възможно да потулят случая и дори забраняват на лекарите там да вписват „радиация“ като причина за смъртта на жертвите.Само на базата на тази статистика обаче можем да си направим извода, че между 0.05% и 0.1% от населението на Земята е пряко засегнато, и около 1% е косвено засегнато от аварията.

Комунистическите управници обаче изобщо не предупреждават българския народ за заплахата.

Хиляди пъти вече сме обсъждали подигравките на комунизма. Да, факт е, че българските домакинства не са имали ток през 50% от денонощието. Факт е, че човекът е бил ограбван материално и духовно. И че свободата е била потъпквана и разкъсвана на парцали от неграмотни управляващи- съветски блюдолизци. Факт е, че за да се добереш до вносни дънки или телевизор е трябвало да чакаш с дни пред "ЦУМ". Факт е, че в България шуробаджанащината е властвала половин век с пълна сила. И че човешките ценности са били потъпкани до крайност. И има още много такива факти.

Но нека днес, след 23 години си спомним за всички тези деца, които пиха мляко със съдържание на радиация 18 пъти над допустимите стойности или наивно се радваха на огромните радиоактивни моркови, които гризкаха,а днес по една или друга причина са си отишли от този свят. Нека си спомним за всички тези майки, които изведоха децата си на 30 април, за да ги наглеждат докато си играят на кварталните катерушки, а след това ракът безмилостно отне живота им.  Нека си спомним за всички ученици, който тържествено манифестираха на 1ви май в чест на отговорните управляващи и братския СССР, докато радиационният дъжд попиваше по белите им ризки, а след това се разболяваха неминуемо от лъчева болест и левкимия. Нека помислим и сега, за всички новородени, които се раждат с вродени болести, за всички тези пред никому не прегрешили деца, които страдат заради грешките и жестоките амбиции на неграмотността.  Виновниците дори не могат да платят, защото няма такава цена, която да бъде платена за такова зверство и ужас.

Нека си спомним ! Защото такива  неща не бива да се забравят!



image



Тагове:   чернобил,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ужасна и непростима трагедия. В...
27.04.2009 17:21
Ужасна и непростима трагедия. Вечна памет на жертвите.
цитирай
2. анонимен - Не е лошо да попитаме и в Хирошима и ...
27.04.2009 17:22
Не е лошо да попитаме и в Хирошима и Нагасаки, коя е най- голямата трагедия...Или дали трагедията от Чернобил е по- голяма от тази, сполетяла Европа през двете световни войни...И докато в горният случай трагедията е станала ,не поради някаква зла умисъл, то в изброените от мен 2 случая тя е предизвикана с единственото намерение да се заличат цели нации. Историята помни много такива случаи...
цитирай
3. edinstvena - Несъпоставими са нещата. Това е ...
27.04.2009 17:27
Несъпоставими са нещата. Това е трагедия, случила се благодарение на безхаберието на управляващите за собствените им нации, с цел подържането на култа към една гнила система. Трагедията е била предотвратима. А и говорим за мирно време, в което по голямата част от хората са живели с грозната илюзия за красив свят на дружба и спокойствие, както обичат и до днес да изтъкват привържениците на БСП- на същите, които преди 23 години убиваха хора и до днес не съжаляват за постъпката си.

Войната е несъмнено ужасна трагедия, но не е ли още по- нелепа такава смърт в мирно време и то с единствена цел култ към СССР?
цитирай
4. анонимен - Aз ще кажа само:
27.04.2009 17:32
Нека си спомним- за тези, които изгубихме и за тези, които извършиха тази мерзост. Защото трябва да помним!
цитирай
5. boristodorov56 - до - 4. анонимен
27.04.2009 17:52
Тогава се опитваш да оправдаеш японския милитаризъм,
ако не видиш истината за войната и японското участие в
нея. Него да го забравяме ли?
На война - като на война!
Всяка нация връща безобразията, която другата му е
причинила. Това е осъдително и може да се осъжда, но когато ножа е опрял до кокала - не мислиш за справедливост.
Отмъщението е неграмотно оправдание.
Но е факт.

А съветските гаулайтери - пет пари не даваха за
собствения си народ. Толкова го бяха клали, бесили,
унижавали, изнасилвали и тъпкали с кагебейски ботуш, че за това престъпление даже не им пукаше на шушоните. И сега не изпитват угрезения - да не говорим за вина.
цитирай
6. анонимен - boristodorov56 и edinstvena - Несъпоставими са нещата. Това е ...
27.04.2009 18:39
Съгласен съм, че Чернобил е най- голямата трагедия, връхлетяла Европа и най- вече страната ни след тази на турското робство, но пак повтарям : едното е направено по невнимание, дори и от небрежност ако щете. Докато другото - с ясната цел и съзнание да се отнемат милиони човешки живота. Ами, ако руснаци бяха водили войни само на чужда територия и никога на своя, както правят американците, ако бяха те хвърляли атомни бомби като бесни, ако бяха те тръгнали да завладяват цяла Европа, както западните страни Франция с Наполеон, Германия с Хитлер, да не сложа и Турция...Да не би от Русия постоянно да идват "луда крава", "птичи грип", "свински грип". Аз съм бил малък през комунизма и не помня нищо, но ми писна постоянно, да се оправдават с комунизма. Все комунизма им пречел, все той виновен. А от тогава са минали 20 год. Че ние, така с комунизма може да се оправдаваме до безкрайност, че е най- лесно... Дайте да престанем вече да се оправдаваме с комунизма и да престанем да се обиждаме на "комунист" и да направим нещо след като този страшен комунизъм го няма вече 20 год...
цитирай
7. edinstvena - анонимнико
27.04.2009 18:41
Няма ли го ? Стига бе, само аз ли не съм разбрала ? А тогава защо ще се гласува закон, който да забранява протестите и митингите на територията на България? Това не ти ли прилича малко на едно време ? :)

П.С: Съветското робство е по- тежко от турското и това е доказано на всякакво ниво и експертно- икономически, ценностно, личностно, политически.
цитирай
8. анонимен - Добре, че има хора като теб, които да будят съвести
27.04.2009 18:49
Поклон пред паметта на жертвите и храчка в лицето на комунизма!
цитирай
9. freety - до анонимния
27.04.2009 18:53
А ве ти малумен ли си? Как може да кажеш че е от невнимание и от небрежност? Не оправдавам атомните бомби в Япония, но не мога да простя подобно безчинство от страна на Партията. Очевидно не си запознат достатъчно с темата за да я коментираш компетентно. Има един филм на репортерите по бтв мисля 30 мин изгледай го има го в нета ако не ти се чете. После коментирай трагедията.
цитирай
10. анонимен - Ха, ха- "съветското робство е ...
27.04.2009 19:00
Ха, ха- "съветското робство е по- страшно от турското"...Ако те чуят дедите ни и особено загиналите за свободата ТИ, ще се обърнат в гроба! Аз още не зная Русия да е откъснала парче от България, докато Турция го е правила на времето, че и сега се опитва да откъсне Родопите...За зверствата по време на робството няма да коментирам...
цитирай
11. edinstvena - Дълга тема, но ако държиш ще опитам ...
27.04.2009 19:03
Дълга тема, но ако държиш ще опитам да намеря време и да я обсъдя в отделен постинг за непросветените като теб :)) Очевадно не си добре информиран. След като се поинтересуваш за това какво Русия е ограбила и какви зверства Русия е извършила, ако отново си на мнението, че турското робство е по страшно, кажи ми, аз ще ти помогна :)

С най- добри чувства, да не ме разбереш погрешно :)

цитирай
12. анонимен - Това, че 20 г. след комунизма, ние ...
27.04.2009 19:10
Това, че 20 г. след комунизма, ние още се оправдаваме с него показва колко сме жалки. Кога най- после ще изберем някоя партия и ще кажем: ето тия не са комунисти. А не, изберем някой и на другия ден- и тоя вече станал комунист...Е така до кога?
цитирай
13. edinstvena - Е кажи ми едни, които не са комуни...
27.04.2009 19:11
За кое точно се оправдаваме? За това че са измрели 93 000 човека и продължават хиляди косвено да страдат заради извращението на някакви болни болшевишки мозъци?

Кажи ми едни, които не са комунисти, и веднага ще отида да гласувам за тях !
цитирай
14. анонимен - Еми като са комунисти, защо глас...
27.04.2009 19:38
Еми като са комунисти, защо гласувате за тях? И изобщо има ли някой в България, който е пълнолетен и се е намесил в политиката да не е комунист, според теб? Иначе, да, така е много лесно и безотговорно - избираме някого и като видим, че и от него нищо не става, го заклеймяваме, като комунист. Лесно, удобно и безотговорно...И пак питам: до кога?
цитирай
15. edinstvena - Не гласувам за тях, който гласува ...
27.04.2009 19:39
Не гласувам за тях, който гласува попитай го :)
цитирай
16. freety - до анонимния който ме игнорира
27.04.2009 19:43
Има десни в България просто дясното не се е отърсило от комунистите в него. Аз лично мога да кажа защо гласувам въпреки че няма партия която да отговаря на моите виждания правя го поради простата причина че го чувствам като граждански дълг и предпочитам да иде гласът ми при някои псевдо десни отколкото при откровени комунисти.
Не мога да разбера само защо избяга от темата. Трагедията в Чернобил не е свързана с политическото бъдеще и минало на България.
цитирай
17. анонимен - Радвам се, че избистрихме полит...
27.04.2009 19:44
Радвам се, че избистрихме политиката. Ще ида да ударя една биричка на спокойствие. Ако има нещо, няма нищо:))) От мен- лека вечер!
цитирай
18. edinstvena - Благодаря за вниманието към темата ...
27.04.2009 19:48
Благодаря за вниманието към темата ми :)) Хубава вечер и на теб!

Вземи се регистрирай следващия път анонимнико, странно е да си говоря с непознати :)))
цитирай
19. анонимен - Freety, не съм те игнорирал, но това ...
27.04.2009 20:29
Freety, не съм те игнорирал, но това е тема, която изисква повече време за дебати.
Единствена, някой път ще ти се покажа и ще видиш колко съм готин:))))
цитирай
20. edinstvena - Анонимнико
27.04.2009 20:55
Много бързо я глътна тази бира бе човек :D Инaче, че си готин не се съмнявам. То все такива хора коментират моя блог :)))))

Но разговорът излиза от тона на поста, все пак беше възпоменателен.
цитирай
21. анонимен - Охоо, ти не знаеш как ги тряскам б...
27.04.2009 21:20
Охоо, ти не знаеш как ги тряскам бирите:))) Пък и аз тук, наблизо, в кварталната кръчма. А за Чернобил, естествено, че е огромна трагедия, както за България, така и за цяла Европа, но не трябва да се политизира...
цитирай
22. edinstvena - Невъзможно е това, защото има хора ...
27.04.2009 22:55
Невъзможно е това, защото има хора без човещина, които носят отговорност и дано им тежи на съвестта, която не знам дали имат честно казано. Хора, които са способни най- нагло и зверски да премълчат такава трагедия, която да отнеме толкова невинни животи нямат съвест. За съжаление такива ни управляват и в момента. Трагедии.
цитирай
23. boristodorov56 - Това анонимно момче се прави на улав
27.04.2009 23:04
- дори се мъче да оправдае комунизма.
Това е целта му.
Жалко е, че точно младите са против днешните му
метастази и търсят причините за лошото днес не там, където трябва.

Всичко е политика - дори бягането от спора за бира.
Знаем ги ние!
цитирай
24. nkf - С прискърбие трябва да отбележа, че ...
28.04.2009 01:20
С прискърбие трябва да отбележа,че и в тази тема политическата неграмотност в лицето на разни анонимни комсомолци се опитва да вземе връх.Виде се, другаря, като истински последовател на наркотрафиканта и масов убиец Че Гевара и алкохолика Г.Димитров се опитва някак си да уневини или поне принизи трагедията от Чернобил, като прехвърля вниманието (и вината) към Хирошима и Нагасаки и после ни казва,че вече нямало комунизъм и който мисли обратното е жалък и луд.Сега,анонимко,виж какво.
КОМУНИЗМА НЕ САМО,ЧЕ НЕ СИ Е ОТИШЪЛ, НО ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ Е НА ВЛАСТ(Е РАЗБИРА СЕ БЕШЕ ПРИНУДЕН ДА ОТСТЪПИ, НО НЕ И УНИЩОЖЕН).ПРЕМИЕР Е ДРУГАРЯ СТАНИШЕВ ,СЪВЕТСКИ "ЧОВЕК", СИНЧЕНА ДРУГАР ОТ НАЙ-БЛИЗКОТО ОБКРЪЖЕНИЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ.БОРИС ВЕЛЧЕВ-СИНЧЕ НА ВИСШАТА НОМЕНКЛАТУРА,ГЕОРГИ ПИРИНСКИ -КОМУНИСТ И В ЧЕРВАТА.АНДРЕЙ ЛУКАНОВ-СЪЗДАТЕЛ НА ПАРТИНИТЕ МИЛИОНЕРИ И НАЗНАЧЕНИ БИЗНЕСМЕНИ...ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ?
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ, ПО ИЗВЕСТЕН КАТО АГЕНТ (ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ)"ГОЦЕ".ПОСЛЕДНИЯ Е ПРЯКО ПОДЧИНЕН НА ОФИЦЕРА ОТ КГБ(УЛТРА-КОМУНИСТИЧЕСКА СЛУЖБА ЗА СВЕТОВЕН ТЕРОР )ПУТИН (ПО ЕДНА СЛУЧАЙНОСТ ПРЕМИЕР НА СЪВЕТСКА РУСИЯ).ТОЗИ МАЛЪК ЩРИХ ДОСТАТЪЧЕН ЛИ Е З АДА С ЕОНАГЛЕДИ НЕОТИШЛИЯ СИ КОМУНИЗЪМ?
ТАКА , ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ХИРОШИМА И НАГАСАКИ,АМИ КОЙТО НЕ ВОЮВА С КОМУНИЗМА,БОГ НАКАЗВА С АТОМНИ БОМБИ.ЯПОНЦИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА НАПАДНАТ СССР,ДАВАЙКИ СВОЯ ПРИНОС В РАЗГРОМА НА ЧЕРВЕНИЯ САТАНИЗЪМ.ТЕ ИЗЛЪГАХА .НАПАДНАХА САЩ,Е ПОЛУЧИХА СИ ГО ТЪПКАНО И ЗА ЛЪЖАТА , НЕЛОЯЛНОСТТА, ОКАЗАХА СЕ НЕДОСТОЙНИ З АПРИЗВАНИЕТО СИ.А И ПОТВЪРДИХА СТАРАТА МАКСИМА ,ЧЕ АЗИАТЦИТЕ СА ЛУКАВИ И НЕВЕРНИ ХОРА.В СЪЮЗ С ЖЪЛТИ НЕ СЕ ВЛИЗА.
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ИЗВЪРШИХА АТОМНА АТАКА НАД СССР, КАКТО Е ПРЕДЛАГАЛ МНОГОУВАЖАЕМИЯ ГЕНЕРАЛ ДЪГЛАС МАКАРТЪР ,ГЕРОЯТ ОТ КОРЕЯ ,ИСТИНСКИ АНТИКОМУНИСТ И ДЕСЕН ЧОВЕК,НАЙ-ДОБЪР ОБРАЗЕЦ ЗА АМЕРИКАНЕЦ.
цитирай
25. анонимен - Поклон. Хубаво възпоменание.
28.04.2009 08:32
Поклон. Хубаво възпоменание.
цитирай
26. анонимен - Казах ви, че от комунизъм не разб...
28.04.2009 10:04
Казах ви, че от комунизъм не разбирам, защото съм бил малък тогава и не ме интересува. А вие, като сте такива политически светила, обяснете ми на мен, като политически неориентиран, за кого да гласувам аз на изборите, но така, че след като се провали на другия ден да не излезе и той комунист...И, ако всички са комунисти, тогава защо, аджеба гласувате??? Ако гласувате само за да има кого да псувате и обиждате на "комунист", то по- добре идете на футболен мач. Там също може да псувате и обиждате, като каруцари, дори ще ви чуят много по- добре!
цитирай
27. edinstvena - На фронта :)
28.04.2009 13:54
Айде, Марти Борисе, отговаряйте :)))))
цитирай
28. edinstvena - анонимен
28.04.2009 14:04
Я погледни предишния ми пост, за да се осведомиш относно комунизма щом не си запознат, Дано започне да те интересува, защото ако имаш съвест то тя трябва да се събуди при сблъсъка с такива жестокости :)
цитирай
29. freety - На мене по скоро ми е интересно ан...
28.04.2009 14:11
На мене по скоро ми е интересно анонимния за кой ще гласува?
цитирай
30. edinstvena - Freety
28.04.2009 14:28
В блогпространството нали знаеш за кой трябва :D
цитирай
31. анонимен - Тогава не ни казаха, да не си играем в ...
28.04.2009 14:30
Тогава не ни казаха, да не си играем в локвите от радиационен дъжд...
цитирай
32. freety - Амии да всъшност нищо чудно за бат ...
28.04.2009 14:33
Амии да всъшност нищо чудно за бат Бойко да гласува ако човека е в крехка и все още нежна възраст :D
цитирай
33. edinstvena - Знаеш ти, знаеш :)
28.04.2009 14:37
Знаеш ти, знаеш :)
цитирай
34. анонимен - .
28.04.2009 14:38
.
цитирай
35. nishtichko - Несъмнено най- голямата трагедия е ...
28.04.2009 14:44
Несъмнено най- голямата трагедия е Европа. Когато правим равносметки, свързани с комунизма, те винаги са ужасно страшни. Тази е най- страшната.
цитирай
36. edinstvena - анонимен
28.04.2009 14:45
Ти да не би да сложи точка на разговора?
цитирай
37. edinstvena - Всъщност ти нашия ли анонимник си ?
28.04.2009 14:46
Всъщност ти нашия ли анонимник си ?
цитирай
38. анонимен - АБЕ КЕЛЕШ КАКВО НАМЕСВАШ БОРИСОВ, ...
28.04.2009 15:00
АБЕ КЕЛЕШ КАКВО НАМЕСВАШ БОРИСОВ, ЗНАЧИ КОИТО СИМПАТИЗИРА НА РУСИЯ И НЕ ПРИГЛАСЯ НА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ НОВО ТУРСКО РОБСТВО СА КОМУНИСТИ, ТАКА ЛИ? ЩЕ ИМАШ ДА ВЗЕМАШ.АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ НО СИМПАТИЗИРАМ НА РУСИЯ, НЕ НА ТУРЦИЯ.А ЗА ДОБРУЖДА СТАЛИН НИ Я ДАВАШЕ ЦЯЛАТА, БОРИС ТРЕТИ НЕ ПРИЕ, А ПРИЕ ГЕРМАНИЯ ДА УПРАВЛЯВА С РУМЪНИЯ ДОБРУДЖА.
цитирай
39. freety - Не те знам кой си изобщо ама да при...
28.04.2009 15:03
Не те знам кой си изобщо ама да приемем че си некоя нова муцуна.
Не разбирам.. Борисов ли симпатизира на Русия или само ти? и.. Борис Трети кво общо има? ии.. ако си мислиш че Бойко не е комуняга виж тази снимка прочети малко за Бойко по подробно и пак го повтори моля ти се. http://vicove.com/jokepics/thumb_sredna_13399.jpg

между другото КЕЛЕШ не ме кефи избери си друго обръщение
цитирай
40. edinstvena - Снимката си струва :)))))
28.04.2009 15:08
Снимката си струва :)))))
цитирай
41. nishtichko - Много анонимци се навъдиха !
28.04.2009 15:09
Много анонимци се навъдиха !
цитирай
42. анонимен - Антикомунистите, щом ме питате за ...
28.04.2009 15:15
Антикомунистите, щом ме питате за кой ще гласувам, ще ви одговоря. Бойко не ми е по вкуса. Останалите нищо не направиха. Остана Волен Сидеров...Луд, ама друг няма...
цитирай
43. анонимен - Всеки умен човек симпатизира на ...
28.04.2009 15:18
Всеки умен човек симпатизира на Русия- 6тата най велика икономика в света! А Борисов е бъдещето на България. Всички млади хора ще гласуват за него!
цитирай
44. edinstvena - Лелелеле тука какво стана бе :D С...
28.04.2009 15:21
Лелелеле тука какво стана бе :D Сидеров, Бойко.. Някой бързо да дойде и да каже, че ще гласува за Костов или за Яне, та цирка да е пълен ! Бързо!
цитирай
45. freety - споко аз ще пусна двойна бюлетина ...
28.04.2009 15:22
споко аз ще пусна двойна бюлетина точно за тех 2мата
цитирай
46. edinstvena - Добре, че ще е невалидна :D
28.04.2009 15:23
Добре, че ще е невалидна :D
цитирай
47. edinstvena - На анонимен 43 дали си струва да му се ...
28.04.2009 15:30
На анонимен 43 дали си струва да му се отговаря, как мислите ? :)
цитирай
48. nkf - 26. анонимен, след като не се инт...
28.04.2009 15:40
26. анонимен,след като не се интересуваш от комунизма,същността му и неговите последици, както и от настоящия пост-комунизъм(принудения да отстъпи и смекчен комунизъм), то тогава как даваш оценки по тези въпроси?Ти си нагледен пример,че най-лесно попадат в манипулативните мрежи и откровени лъжи на левичарството(комунизъм,социализъм и т.н.) политически неориетираните и неграмотни хора.С това изобщо не целя да те обидя,но няма как да се нарече някой, който дори неможе да схване генезиса на сегашните политически фигури.Че в нашето общество продължават да се прилагат постулатите на марксизма (не говоря за икономиката, там положението е друго-криминално).
А за кой ще гласуваш това мен изобщо не ме интересува,за когото и да гласуваш все червен ще е,бъди сигурен.Смисъл от гласуване ще има,когато настоящият елит на "прехода" окончателно се изчерпи и катострофира.До тогава има малко време.
А ,ако някой си въобразява,че Б.Б. е някаква алтернатива на сегашните,то или е решил да се самозаблуждава или...е прост като градински охлюв.Незабравяйте,че Б.Б. е напуснал пожарната (където е бил офицер) но не и "Б"КП.Апропо, наясно ли сте какви хора са приемани в системата на МВР в тодорживкова България?Б.Б.е бил пазвантин на комунистическия сатрап тодор живков!!!Б.Б. е бил част от така наречените групировки, организари пряко от комунистическата държавна сигурност .Никой да не си прави илюзии,че създателите на ВИС,СИК,"АПОЛО И БОЛКАН", ТИМ и т.н. са някакви си малоумни спортисти-борци (или щангисти).Например всеизвестен(вече) факт е ,че шефовете на ТИМ са офицери от разузнаването на БНА(българска народна армия) и са пряко свързани с КГБ.Та-това е "бизнессредата" на Б.Б.
Толкова за "дясната" неалтернатива.
Междувпрочем таткото на формалния лидер на "ГЕРБ" Ц.Ц. е бил шофьор на друго комунистическо величие ...
Така, наследниците на политбюро и техните най-близки прислужници "пак са тука",ако перефразирам един известен, в миналото, бесепарски лозунг.
цитирай
49. freety - ами..
28.04.2009 15:41
Не му хващам логиката на 43 за 6тата по икономика. Ако си достатъчно умен ми се струва че би трябвало да симпатизираш на некоя поне от първите 3 защо чак на 6тата? За Бойко.. човека е в крехка възраст друго оправдание не мога да му намеря.

а за 42 ти ако мислиш че Сидеров не е човек на БСП и ДПС жестоко се лъжеш. Самия той казва че би работил за България със всеки без условия имаше го в едно интервю.
цитирай
50. nkf - 38. анонимен, днес май не си в кон...
28.04.2009 15:46
38. анонимен ,днес май не си в кондиция.Ти да не си някое атакистче,а?Какви турски робства те гонят?Все пак изключи телевизия "СКАТ", по-точно "СКОТ" и си включи мозъка,ама преди това ще трябва да се запознаеш с основни неща.Отправна точка:Първо започваш с Раковски , а после и Захари Стоянов, след това детайлно изучаване на Стамбулов (но не от ком.учебничетата).Като минеш първоначална подготовка ще ти приготвя конспекта за втори клас по български национализъм.
Но, помни:"Гледането на съветска телевизия-"СКАТ"-вреди на вашето душевно здраве и занижава интелектуалните ви способности".
цитирай
51. анонимен - А вие с вашият "антикомуни...
28.04.2009 15:59
А вие с вашият "антикомунизъм" за кого ще гласувате?? Или пак няма да гласувате и ще оставите държавата на Станишев? Прекалено сте крайни, разбирачи такива. И Бойко и Сидеров, дори и посочените Янев и Костов са по-добри от Доган и Станишев.

Относно моята логика, тя е безпогрешна ще ти кажа. Русия е богата страна на ресурси и култура, но вие сте далече от тези неща, заслепени от прекален антикомунизъм.
цитирай
52. nkf - 43. Русия не е никаква икономическа ...
28.04.2009 16:04
43.Русия не е никаква икономическа сила.Това е една бананова държава с все още налични ядрени арсенали .Горна Волта на евразия :).Та, тия руски боклуци не са в състояние и една обикновена кофа да направят, каква икономика?Русия е един енергиен придатък, който непроизвежда НИЩО, освен малко оръжие (танкове,калашници МТЛБ, пистолети)които продава на разни африкански и близкоизтоюни държави.Всичко останало е само копаене на нефт и газ, и продавайки го чакат с протегната ръчичка за някой долар/евро.Така-русия има отчайваща нужда от...долари.Обаче там е особенността,че доларите се печатат в...САЩ,а ЕВРАТА ,някъде около Брюксел.Не в белокаменната Масква, не в санкт-Петербург, не в Чукотка.Следователно "великата" икономика на русия зависи от цената на газта и петрола,а на тях още малко им трябва да падната за да започнат руските алкохолици да ядат плъховете от московското метро.Да не забравяме, че един от най-великите президенти на САЩ Роналд Рейган разсипа ссср само ,като леко стимулира американската икономика ,влагайки малко повече пари във оръжие и сваляйки цените на петрола и газта.Тогава се оказа,че в големите московски магазини (на по 3 етажа, по-големи от ЦУМ) има само...сладолед(5-то качество).Да не говорим,че "великата" и "непобедима" руска армия съвсем наскоро стана за смях, като корабите й пратени към венецуела (За съвместни учения, които трябваше да стреснат чичо Джордж)аварираха по средата на Атлантика, та трябваше влекачи да ги дотътрят до някъде си.А "ултра-модерната" подводница , която продаваха на Индия...потъна.Толкова за могучая рАссия (забравил съм го тоя руски,мамка му, но се гордея с това си постижение).:)
цитирай
53. freety - Културата на Русия не я отричам ама. ...
28.04.2009 16:08
Културата на Русия не я отричам ама .. тя е до момента в който се появяват болшевиките после.. културата заминава. а все пак и от 150 милионна държава все един кадърен трее да се роди не може така. За ресурсите.. се1 да кажеш че уважаваш страните от близкия изток щтот имат нефт тъпо е.
цитирай
54. анонимен - Вие сте неблагодарници- как може ...
28.04.2009 16:17
Вие сте неблагодарници- как може така безумно да се опълчите срещу Освободителката! Аkо не беше Русия и храбрите и войници, сега щяхме да сме турска провинция. Ботев и Левски се обръщат в гробовете сигурно..
цитирай
55. анонимен - Единствена, искам ти да ми кажеш кой ...
28.04.2009 16:23
Единствена, искам ти да ми кажеш кой не е комунист, за да знам аз за кого да гласувам и да не ставам за смях пред политическите капацитети тук. Явно, че те не могат да ми отговорят на този въпрос. За тях, който и да спечели изборите, на другия ден, като се насере вече е комунист. Те ходят на избори не за да избират, а да псуват, обиждат, дудукат, скачат, за да не са червени и т.н. Казах го и преди- по- добре да идат на мач, там да изпускат парата, да люпят семки и да псуват всичко що се движи. Пък и по- ще ги чуят. Междувременно, тия комунисти пак пуснаха новините на турски:))) В момента текът. Единствена, чакам да ми отговориш! А, и още нещо - попаднала си в лоша компания, дръж се за мен и много неща ще научиш:)))))))))))))))))))))))
цитирай
56. edinstvena - Няма да бъда многословна. Ще ти кажа ...
28.04.2009 16:29
Няма да бъда многословна. Ще ти кажа следното. Десницата в България има някакво политическо бъдеще, стига да се изчисти от червенушки, които на този етап за много и са навсякъде. Ето защо, ние дясномислещите хора, сме принудени да трябва да чакаме с поколенията червената измет да се изчисти. Аз не бих гласувала на този етап. И не го смятам за гражданска безотговорност или нещо такова. Защото сигурно ще ме обвиниш. Просто принципите ми са твърде силни и не мога да ги престъпвам, както и с угризения да гласувам за "по- малкото зло". По- малко зло за мен няма, злото винаги си е зло. Въпрос на нравствени категории.

Относно компанията, са много готини хора. А ти съдейки по либералните ти разбирания, защо не си толерантен към чуждото мнение и се убиждаш ? :)))
цитирай
57. freety - Ау извинявай много си прав от сега ...
28.04.2009 16:30
Ау извинявай много си прав от сега нататък започвам всяка сутриин да им пея химна с ръка на сърцето дано ми простят "храбрите войници".

Между другото да кажа че Русия ако е нямала изгода да ни освободи нямаше да си мръдне нито един от "храбрите" войници. Много ме кефи определението ще го повтарям до края да знаеш. Та стара политика на Русия е да има контрол над проливите. И в крайна сметка го постигат благодарение на "храбрите" войници които ти толкова много обичаш. И благодарение на същите тези "храбри" войници все още сме съветски придатък. Между другото съм убеден че и без тея "храбри" войници може би не през 1878 година а година по-късно сме щели да се освободим.
цитирай
58. edinstvena - Неблагодарници, казаха ли ви го ...
28.04.2009 16:31
Неблагодарници, казаха ли ви го :))))
цитирай
59. nkf - Абе, 54 анонимен. Дори не си струва ...
28.04.2009 16:32
Абе, 54 анонимен.Дори не си струва да ти се отговаря, но нейсе.Вземам предвид факта,че и елементарни исторически познания нямаш, а само си служиш с клишета."Който ни освободи, той ще ни пороби", Васил Левски.Раковски е бил наясно какво е русия и какво цели спрямо България, и го е писал,ама кой да чете.Нали е по-лесно да се зяпа с овчи възтор тв."СКАТ".Ами Захари? И той ли е неблагодарник?Ами Стамболов?Чак Вазов е прозрял истинската същност на Русия,че и го е написал ...в стих,ама акой да чете.
Каква освободителка, бе !?Че нали тъкмо русия е първата, която откъсва българска територия и я дава на Румъния .Ами,че нали точно "освободителката" ,заедно с англичаните, ни накъса на толкова части.Ами,че нали "освободителката" всъщност ни остави под османска зависимост и то в рамките на една малка част от българските земи т.нар. Княжество,васално.Нали освободителката" изобрети македонизма и го прилагаше първа тя,чрез консулите си в Македония (македонизма е руско изобретение и е създадено далеч преди 1945г.Нали "освободителката" активно се противопостави срещу Съединението и пряко подпомогна крал Милан и сърбия в агресията срещу България.Кой разпали междусъюзническата война и насъска румъния да навлезе в България?Не беше ли точно "освободителката" която се противопостави на независимата българска екзархия и зае гръцка страна по тоя начин.Същата тая "освободителка" управлявана от другаря сталин предлагаше южното българско черноморие на турция.
И още нещо."Храбрите" руски войници през 1877-78 са били готови да се изтеглят отвъд Дунав, във Влахия ,защото са били тотално неподготвени и зле въоръжени, претърпели са сериозни загуби, и са били зле командвани.Всъщност,ако не бяха опълченците на Връх "Св. Никола", Великият им княз щеше да се е омел към Букурещките казина,защото(цитирам): "Не ми се става османски пленник".Именно на Шипка българските опълченци спечелиха тази война.А България получи независимост през 1908г. с манифест на Цар Фердинанд.
Аман от руски подлоги .
цитирай
60. анонимен - Единствена, доколкото разбрах ти и ...
28.04.2009 16:49
Единствена, доколкото разбрах ти и твоите приятелчета ми казвате, че всички политици са комунисти и ще се оправим чак когато те се махнат. А на мен ми се струва, че, ако утре се оправиме, вие ще ревнете: " брей, я виж ти, ама те вече не били комунисти"...Човек да твърди, че 2 000 партии в България са комунистически, трябва да е...Тук написах нещо обидно, но си ми симпатична и го изтрих. Все пак не го разбирам...Леви комунисти и...десни комунисти...Че даже и цар...комунист. Стигате бе! Попитайте вашият психолог какво мисли по случая:)) А относно твоите хора, не знам колко са готини, щом обиждат като каруцари и те, а не аз не търпят чуждо мнение. Аз съм интелигентен пич и още не съм обидил никой тук, а пък теб- никога:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
61. edinstvena - Виж, рискуваме да излезем от добрия ...
28.04.2009 17:01
Виж, рискуваме да излезем от добрия тон на разговора, а не е нужно това да се случва. Не си ме разбрал правилно, не ти говоря за всички политически партии в България, а само за тези които имат някакъв реален чашс да се доберат до властта. Не би отрекъл предполагам, че такива са не повече от 10 като брой. Като каза Цар, а преди това и личността Сидеров спомена, виж тези две публикации- може би ще ти бъде интересно :)

http://monarchism.blog.bg/politika/2009/04/12/dyrjavna-sigurnost-i-cherveniiat-quot-car-quot.321442

http://monarchism.blog.bg/politika/2009/04/12/dyrjavna-sigurnost-i-volen-siderov.321443

Не на последно място- благодаря ти за симпатиите и напълно те разбирам относно тях. :)))))

цитирай
62. анонимен - Моля! Ще се възползвам от възмож...
28.04.2009 17:14
Моля! Ще се възползвам от възможността и занапред професионално да коментирам и анализирам политическата обстановка в страната. Сигурен съм, че ще ти е приятно да научаваш нови и поучителни неща от мен:))))))))))))))))))))))))) Лек ден!
цитирай
63. edinstvena - Ама моля ти се :)))))
28.04.2009 17:16
Ама моля ти се :)))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: edinstvena
Категория: Изкуство
Прочетен: 399643
Постинги: 74
Коментари: 648
Гласове: 1383
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031