Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2009 20:36 - Защо протестираме?
Автор: edinstvena Категория: Политика   
Прочетен: 2213 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 06.04.2009 19:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                  За много млади хора "Големият брат" е единствено име на реалити шоу. Забавление. За други поколения обаче това е код, другото име на безмилостната машина за мачкане на човешки души, за опорочаване на действителността и потъпкване на човешката личност, другото име на мръсната тоталитарна власт, позната в България като комунизъм.
                Защо протестират младите хора в България ли ? Защото на всички ни омръзна да живеем в най- мръсната, жалка и корумпирана страна в Европа. Защото ни омръзна да мълчим и да твърдим, че 2+2 прави 5 или 1, но не и 4!  Защото ни омръзна да бъдем толерантни към цигани, турци, гейове и малцинства, а никой да не се интересува от нас! Защото ни омръзна да търпим безчинствата на всяка власт, която нямаме право да изберем или сменим, нямаме право дори да критикуваме! Да и ни омръзна България да бъде тоалетна.. защото тя Е тоалетна, дори нещо по мръсно и гнусно вече. Защото не искаме да продължаваме да живеем в една България, в която държава и мафия са еднозначни понятия.  Или по- скоро в една България, в която понятието държава е заменено изцяло с мафия. Защото искаме да имаме бъдеще! Защото заслужаваме бъдеще.. И защото не искаме да ни се налага да бягаме.. Нямаме право да се откажем. И нямаме право да мълчим. 
             Може би преди 20 години, когато същите тези млади хора свалиха тромавата и червясала система на комунизма, не бяхме готови за демокрация. Затова всеки сам по себе си се спаси от тоталитарния режим и не свормирахме гражданско общество. И до днес българския народ продължава да смайва Европа с овчедушието си,  въпреки че е рекордьор по ниски доходи, жалка покупателна способност и висока инфлация, съчетани със страх от всекидневната престъпност и още по всекидневна несправедливост и отвращение от властта. 
           
           Но вече не.. 
           Омръзна ни. Всяка следа от вашата власт ни отвращава! Националния дворец на културата, в който никога не е имало култура, а единствено конгреси на БКП , доносническите ви методи,  вашата измислена паразитираща интелигенция, лежаща на наш гръб, корумпираната ви бюрократична система ,вашата мръсна червена партия..  Отвращават ни! Вие ни ги завещахте, но не ги искаме! И ще се преборим с тях.. Да бъдем европейци! http://feelfriendly.com/

     Тагове:   бунт,


Гласувай:
0
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. cornflower - Слово за митинг
14.01.2009 20:51
Поздравления за постинга!
цитирай
2. lubopitstvo - Точно така е!
14.01.2009 20:54
Точно така е!
цитирай
3. анонимен - Много силни думи! Поредният акт...
14.01.2009 21:12
Много силни думи! Поредният актуален впечатляващ постинг.. Гордея се и се чувствам спокоен за бъдещето на България с млади хора като теб, Поздрави!
цитирай
4. grigorsimov - Най-лошото е, че лошото идва тъкмо от Европа
14.01.2009 22:34
"Защото ни омръзна да бъдем толерантни към цигани, турци, гейове и малцинства, а никой да не се интересува от нас". – Тази лукава "толерантност" се натрапва от Европа и съвсем не е породена от "любов" към педерасите и циганите, а цели ликвидиране на европейските нации!
А комунизмът също е измислен, подкрепян и толериран от Европа, но не от европейските народи, а от една полутайна, тъмна прослойка, ръководена и манипулирана от най-крупните световни банкери.
Точно тази "прослойка" е "идеолог" и извършител на революциите, на световните и локалните войни, на икономическите и финасовите кризи, на междунационалните, междурасови и междублокови противопоставяня! Като целта е, взаимоунищожение и омаломощаване на народите, подкопаване и рзабиване на всякое стабилно обществено управление, и повсеместно насаждане на всички възможни обществени пороци! – Докато не постигнат мечтаната си цел - 'световно правителство', по време на което, под различни благовидни предлози, постепенно ще се орежат и премахнат всички човешки права и свободи.
А благовидни предлози винаги се намират: "Международният тероризъм"; младежките бунтове; "глобалното затопляне" и т.н.! Като тези предлози, обикновено се подклаждат и оглавяват, именно от Тях!
цитирай
5. raylight - Съгласен съм
14.01.2009 22:48
с този пост, аз протестирам в името на нормалността, а нормалност и комунизъм са две взаимоизключващи се понятия
цитирай
6. kostadin - Ей, хора мисля си, чевсе стесе съ...
15.01.2009 00:02
Ей ,хора мисля си ,чевсе стесе събрали за добро .
Аз съм от тези ,които са мачкани по соц интервала в историята на българия.Има разлика със настоящето и тяе,че тогава живеех ,а сега вегетирам.Не разбирате ли,че сегашните баровци има кръвна връзка с предишните
цитирай
7. lyudmilstefanov - Браво!
15.01.2009 07:33
И аз протестирах.
цитирай
8. анонимен - Редовни протести
15.01.2009 08:52
След като не ни дават възможност за контрол трябва да да протестираме винаги когато сме недоволни, а не само да не гласуваме.Проблема не е от вчера но малко се чете в тая държава.

Негласуването означава че никой не заслужава доверието на избирателите.В другите държави електората разполага за целта с бяла бюлетина, а тук никой не ти дава шанс - трябва да избереш или Дочоолу - или Гочоолу.И това не е от вчера но малко се чете в тази държава и за това няма граждонско общество и никой не се интересува от това.

Избирателен закон

Алеко Константинов

I. Общи наредби
Чл. 1. Народните представители както за Обикновеното, тъй и за Великото народно събрание се избират по реда, указан в настоящия закон.
Чл. 2. Всяка административна околия съставя една избирателна единица и изборът става около централната кръчма; за улеснение на избирателните околии с население повече от 40 000 души жителите могат да не дохождат на избора. Бюрото ще се грижи да пусне вместо тях бюлетини.
Чл. 3. Когато мястото на някой представител стане вакантно поради насилствена смърт, изчезвание или неблагонадеждност, министърът на вътрешните дела назначава допълнителен избор, който трябва да се извърши през такъв месец, когато има най-много виелици, за да не се тревожат далечните избиратели.
Чл. 4. Изборът не се повтаря и трае само един ден; но ако би в този ден да се избере по недоразумение някой порядочен човек, може чрез изгасвание на свещите при взимание списъците изборът да се счете за нестанал и да се повтори следующия неделен ден.
Чл. 5. Три дена преди избора, както и в самия ден на избора, почва се морално влиние върху избирателите и арестуванието на разсуждающите. Ако избирателите са заети с отбивание на пътна повинност, полицията се грижи да пусне вместо тях бюлетините в урните.
II. Избиратели
Чл. 6. Избиратели са тия български граждани, които не се плашат от отоманския наказателен закон и се ползуват със силни мускули и разнородно оръжие.
Чл. 7. Военните на действителна служба могат вземат най-живо участие в избора. Бомбардирванието на градовете се допуща само в случая, когато и с угасванието на свещите не се достигне целта.
Чл. 8. Не могат да бъдат избиратели:
1. Лишени без съд от свобода.
2. Лицата, които без разрешение от правителството напишат свои бюлетини.
3. Разсъждающите.
4. Телесно слабите и
5. Бедните
З а б е л е ж к а. Всичките съдилища се задължават да осъждат веднага лицата, които полицията, по споразумение с министъра на вътрешните дела, им укаже няколко дни преди избора.
III. И з б и р а е м и
Чл. 9. Избираими за народни представители са всички български граждани, които се ползуват с доверие на правителството и имат участие в някое държавно или общинско предприятие. Избираемостта на рогатия добитък подлежи на оспорвание.
Чл. 10.Не могат да бъдат избрани за представители:
1. Лицата, които според чл. 8 от настоящия закон нямат право да бъдат избиратели, освен осъдените за злодеяние.
2. Лицата, които нямат условие с правителството за разни доставки на държавата или нямат предприятия по държавни работи.
3. Военните лица, които се намират в запас или са разстреляни.
4. Разсъждающите.
5. Бедните.
Чл. 11. Всеки избан за народен представител може да не бъде касиран, ако даде формална клетва, че ще мълчи през всичкото време на сесиите.
IV. Б ю р о и и з б и р а н и е
Чл. 12. Щом се подпише указът за свиквание избирателите, министърът на вътрешните дела почва да разтурва неблагонадеждните общински съвети и да оказва върху избирателите морално влияние чрез окръжните управления.
Чл. 13. Председателят и членовете на бюрото се избират по жребие, тялото - от председателя на окръжния съд.
Чл. 14. Председателят на окр. съд под страх на отчисление не тегли жребие, преди да отбележи някои знакове върху бюлетините.
Чл. 15. Постоянната комисия своевременно разделя приготвените предварително в канцелариите бюлетини на толкова части, колкото секции има в бюрото. Моментът, когато тези бюлетини трябва да бъдат пуснати в урните, остава на вътрешното убеждение на бюрото.
Чл.16. Гласуването се почнува в 8 часа заранта, а за пиенето по кръчмите полицията взема мерки от предидущия ден. Всякой от избраните от полицията избиратели може да пие за сметка на безотчетните до безпамятство.
Чл. 17. В определения за провеждание на изборите ден и час съставеното по известния начин бюро се явява на определеното място и председателят дава на полицията сигнал да почне настъплението.
Чл.18. На вратата на зданието се изпречват събраните от кръчмите избиратели и с помощта на разнородно оръжие възпрепятствуват да доближи някой до урните.
Чл. 19. Гласуването става по следующия начин: един от членовете на бюрото привиква избирателите един от един. Повиканият избирател, ако е благонадежден, връчва бюлетина си, сгънат о четири, на председателствующия на секцията, който, като го скрепи с подписа си, спуща го в избирателната кутия; ако ли е неблагонадежден, бюлетинът му се скъсва, а самия избирател го изхвърлят навън, през прозореца или по стълбата, с главата надолу. Осмъртяването не е задължително. Ако всички избиратели се окажат неблагонадеждни, почва се последователното действие на пехотата, кавалерията и артилерията.
Чл. 20. Гласоподаването е явно и бюлетините се пущат със снопове. Един избирател може да гласува под разни имена, догдето се умори. Пазачите на вратата имат право да прегледват предварително всяка бюлетина.
Чл. 21. Със съгласието на полицията може да гласува и този, който не е записан в избирателния списък.
Чл. 22. Срещу името на всеки избирател, който не е гласувал, членът на бюрото отбелязва, че е гласувал, и пуща в урната приготвени бюлетини.
Чл. 23. Лицата, които не са записани в избирателните списъци и са пили за сметка на полицията през цялата нощ, нахълтват в тъмни зори в изборното място и заграждат урните.
Чл. 24. Зданието, гдето става изборът, и съседните с него здания се натъпкват с въоръжена сила. Артилерията може да се разположи и по-надалеч.
Чл. 25. Запретено е на благонадеждните да отиват на изборите без оръжие или каквото и да било оръдие (тояги, бастони и пр.).
Чл. 26. Председателят на бюрото бди и внимава: щом се покажат невъоръжени избиратели, дава сигнал на полицията и войската да стреля. Надлежните административни и военни власти са длъжни да го слушат.
Чл. 27. Властта може да арестува всичките избиратели, ако има достатъчно помещения в града.
Чл. 28. Избирателните събрания не могат да се занимават освен с избирание на лицата, които са посочени от министъра на вътрешните дела - в противен случай свещите се изгасяват и почват да действуват лицата, указани в чл. 24 от настоящия закон.
Чл. 29. Щом се свърши гласоподаванието, председателят на бюрото, без да чете бюлетините, обявява за избрани посочените предварително лица и принуждава въоръжените избиратели да подпишат благодарствена телеграма за дадената свобода на изборите. Телеграмите се подават от името на всичките избиратели в околията.
Б е л е ж к а . Бюлетините, освен действителните, се пазят в окръжната постоянна комисия до проверяванието на избора.
Чл. 30. Ако във време на гласуванието не успеят да арестуват всички разсъждающи, арестуванието може да се продължи и след гласуванието. Рязанието на уши се предоставя на околийските началници, а за стреляние върху жените изпращат се най-храбрите офицери.
Чл. 31. Правилността на изборите може да оспорва само министърът на вътрешните дела.
Чл. 32. Народните представители получават, докле трае сесията, по 20 лева дневни, а нощни им се дават според заслугите и степента на муканието.
Чл. 33. Начинът за изгасявание на свещите и за упражнение на моралното влияние се определя от министъра на вътрешните дела, който дава на подведомствените си административни органи подробни инструкции по телеграфа. Лентите на подобни телеграми веднага се унищожават.
V. Н а к а з а н и я
Чл. 34. Всеки административен, съдебен или други какъвто и да бил държавен или общински служител, който се откаже да изпълни обязаностите, които му се налагат по настоящия закон, наказва се с лишение от служба и опозорявание чрез печата.
Чл. 35. Председателят и членовете на бюрото, които съзнателно допускат някой избирател да гласува свободно, лишават се от доверието на властта.
Чл. 36. Председателят и членовете на бюрото, както и проверителите, които се откажат да подпишат продиктувания тям дневник за абсолютна свобода на изборите, изваждат се от служба.
Чл. 37. Ония, които са назначени за изброявание на гласовете, ако не скрият или не променят неблагонадеждните бюлетини; ако не притурят достатъчно количество благонадеждни и ако не прочитат умишлено само имената на поръчаните кандидати - подвъргат се на екзекуция чрез изгасвание на свещите.
Чл. 38. Ония от въоръжените избиратели, които окружават урните, ако на поканата от бюрото не се хвърлят върху невъоръжените и не ги разгонят с помощта на оръжието сиизгубват правото да искат служби и предприятия от държавата.
Чл. 39. Ония, които влязат в избирателното място с оръжие, ако са влезли със съгласието на полицията, нареждат се около бюрото; ако са влезли без съгласието на полицията, наказват се със затвор от 1-3 месеца и глоба от 100-300 лева, а по желанието на министъра на вътрешните дела могат да бъдат предадени на съд и за бунт против държавата.
Чл. 40. Ония, които окружават бюрото, ако не употребят заплашвание, насилие, бой и убиване, за да накарат неблагонадеждните избиратели да се въздържат от гласоподавание, наказват се със залп от войската.
Чл. 41. Предвиденото в горните два членове наказание се налага и върху лицата, които са дали средство или по какъв и да е начин са способствували да се извърши един неблагонадежден избор.
Чл. 42. Ония, които чрез лъжовни известия или други подобни средства не измамят избирателите и не заблудят обществото, опозоряват се чрез правителствените печатни органи.
Чл. 43. Който без знанието на председателя на бюрото се въздържи от разстрелванието на избирателите, зачислява се в списъка на предателите.
Чл. 44. Който след изгасявание на свещите се въздържи от разтрошаванието на урните и разкъсвание на бюлетините - губи правото на служба или предприятие от държавата.
Същото наказание се налага и на ония, които с вик, заплашвание, бой и стреляние не успеят да развалят неблагонадеждния избор.
Чл. 45. Който умишлено пише точно и вярно преброителните листове или дневника за избора, или пък не прибави или измени нещо в тях, ако така е заповядано - губи доверието на властта и написванието на дневника се възлага другиму.
Чл. 46. Когато виновните в делата, показани в чл. 43 от настоящия закон, са държавни или общински чиновници, наказанието се усилва.
Чл. 47. Непредвидените по настоящия закон престъпни деяния, извършени в избирателното място, не се наказват.
Чл. 48. Делата за престъпления по изборите се възбуждат направо от министъра на вътрешните дела.
Чл. 49. Изложените в настоящия закон престъпления, освен по ал. II на чл. 39, не се съдят в общите съдилища.
VI. О т м е н е н и е
Чл. 50. Избирателният закон от 8 януарий 1890 год., заедно с измененията и допълненията му, се отменява.
цитирай
9. анонимен - трудно положение
19.01.2010 11:31
Какви протести - толкова трудно живеят хората, че вече нямат сили и главите си да вдигнат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: edinstvena
Категория: Изкуство
Прочетен: 282693
Постинги: 74
Коментари: 648
Гласове: 1380
Архив
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031