Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2009 20:02 - Нова Година
Автор: edinstvena Категория: Изкуство   
Прочетен: 3778 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 02.01.2009 20:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                      










                    Отмина още една година- на нагла корупция, безнаказани престъпления, жестоки манипулации, още една година без европейски инвестиции в българското стопанство, година на хиляди присвоени държавни пари(откраднати), на нелепости и мизерия, още една година в скъпата България. С какво по напред да запомним годината? С това че пенсионерите партийци отидоха на море? Или с това,че Бойко Борисов отговори на всички въпроси в "Това го знае всяко хлапе"? С 47-мия конгрес на БСП? С много светещи крушки по улиците около Коледа и мизерните коледни премии?С това, че Галеви прекараха Коледа в затвора, финансовата криза хлопа нервно като стар алкохолик на вратите ни, Станишев на косъм не падна от лифт, Бойко игра в сериал или... с един златен медал? Страшна равносметка. Изпратихме я - както изпратихме нелепо загиналия Андрей, зверски пребития Стоян Балтов, трите невръстни удавници.. И ще я забравим. Както си затваряме очите за всяка нелепост, която се случва в мизерната ни държава, както си слагаме розовите очила за да видим реалността не мастилено черна, а поне в сиво. Празнуваме, че си отива. Макар да остаряваме. Но поне не знаем какво ни очаква и имаме надежда, че нещата ще се променят. Или знаем. Но поне на 31 срещу 1 не мислим за това. Защото робуваме на стереотипи и се насилваме да празнуваме, въпреки че не знаем какво. 
                     Сега посрещнахме новата година. Година, в която отново ще плачем, но и ще се усмихваме. Ще се разочавораме горчиво, но и ще се радваме на успехите си. Ще се разделяме с приятели, но ще срещаме нови по- верни. Ще падаме и отново ще ставаме. И най- важното- ще обичаме и ще бъдем обичани, далече от всяка политика. Защото любовта единствена не губи стойността си с времето. Тя става по- силна, по-мъдра, по- истинска и никога не остарява. Като хубаво вино. 
                  Затова честитейки ви новата година ви желая само любов- единственото нещо заради което всичко останало има смисъл и съществува!
    





Тагове:   нова,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Боли но е истина всичко. . . А наде...
02.01.2009 20:14
Боли но е истина всичко... А надеждата е в любовта- красива песен
цитирай
2. viki11 - Наистина много ми хареса постин...
02.01.2009 20:50
Наистина много ми хареса постинга!
Ако може да не го изтриваш.
Поздрави!
Знаеш, какво да си спомниш, знаеш, какво да забравиш. Абсолютно реалистичен и на място.
Един залог, че сме си свършили работата, и един ден нещата могат да потръгнат по-добре. )
Вместо напразните "наздравици" и пожелания без участие.

Да си актуална и точна и през годината.
И ни остана само любовта, защото другото ни го отнеха. Само да издържим, докато отново се почувстваме хора.
Вот на пълно недоверие към политиците! Много години продължиха игрите ми.
Дори на тези от ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО, които убиват съвсем съзнателно за пари и налагане на капитализъм!
Да им се връща тъпкано.

А на теб отново пожелавам любов. Тя е безплатна и свободна.
цитирай
3. viki11 - Чувствам се спокойна с такива по...
02.01.2009 20:51
Чувствам се спокойна с такива постове и реакции.
:)
Подкрепям безрезервно.
цитирай
4. анонимен - момина сълза
02.01.2009 21:18
Хубав постинг ЕДИНСТВЕНА, МНОГО ДАЖЕ!Точен и на място, поздравявам те.Завършваш го със цитата
**Затова честитейки ви новата година ви желая само любов- единственото нещо заради което всичко останало има смисъл и съществува!**–убедена ли си че е така.Нали и любовта както всичко останало,е подвластно на ситуациите и чувствата у нас в БГ? Каква любов , в каква държава,като чифте пищови на гол тумбак...между какви хора ЕДИНСТВЕНА, на кой му е до любов , като си гледа мизерията в ежедневието, брои си стотинките и се чуди как да отметне и днешния ден че е жив. НА КОЙ МУ ПУКА....Не е ли цинична малко тая любов...а следващата която срещнем?И дали да и вярваме,....на следващата любов,дали е ЛЮБОВ наистина, или поредното използване,в стил,**да оцелея аз, пък на другите е..ал съм им мамата..вземам си това което ми падне в устата и на оная работа и.... после пак**
Каква любов ЕДИНСТВЕНА, МОЖЕ ДА Е ТОВА, на огледалния фон на това което си написала! аЗ НЕ БИХ могла да го формулирам по добре....искам само да допълня–чудеса стават, случват се, дано и на нас ни се случи такова чудо което да ни промени малко, и стига все са се случвали на другите, време ни е и на нас да се случат....поздрави м.с.
п.с.–и преди да почнем с оптимизъма–ТОЙ оптимизъма обратната странана РЕАЛИЗЪМА ЛИ Е?на нашия бг реализъм???
цитирай
5. анонимен - :)
02.01.2009 21:59
Прекрасен постинг! Поздрави :)
Толкова истински и трезв, в същото време мечтателен. Пишеш прекрасно. Желая ти любов и вдъхновения през новата година, не празни надежди ! Усмихвай се :)
цитирай
6. edinstvena - до 4.
02.01.2009 22:06
Нима искаш да ме убедиш, че когато цялата действителност е смразяващо отблъскваща, няма място за любов ? :) Не съм аз човека, който да повярва в това. Макар да презирам тази реалност, мизерия и нелепост, която се случва в държавата ни, никога няма да спра да вярвам, че любовта е вълшебство, на което има право всеки човек- независимо къде живее, в какви условия, колко пари има или кой го управлява. Пък и аз ви пожелах любов, защото всеки желае това на хората, което му се струва най- истинско и ценно. Според мен всеки сам гради своята реалност. Моята е любовта :) Звездна вечер ти желая :)
цитирай
7. анонимен - момина сълза
03.01.2009 00:36
Здравей отново ЕДИНСТВЕНА!Първо мислех да не пиша,после пак помислих и си викам....заслужава отговор.Добре, нека се опитам да ти отговоря.

Нима искаш да ме убедиш, че когато цялата действителност е смразяващо отблъскваща, няма място за любов ? :)––––Н е !!!!не искам да те РАЗубеждавам в неща в които ти си вярваш.Но те са като розови очила които си слагаме за да виждаме действителността в по добри краски.Ми то това хубаво, но когато се счупят тея очила понякога окото се наранява от попаднало съкалце в него....и боли!!!

Не съм аз човека, който да повярва в това.–––много хубаво че вярваш в Любовта, но си съгласна че тя трябва д а бъде и споделена, нали така!!!

Макар да презирам тази реалност, мизерия и нелепост, която се случва в държавата ни, никога няма да спра да вярвам, че любовта е вълшебство, на което има право всеки човек- независимо къде живее, в какви условия, колко пари има или кой го управлява. –––Дълго изречение, Ще се опитам да отговоря кратко!С риск да се повторя,** ТОЙ оптимизъма обратната странана РЕАЛИЗЪМА ЛИ Е?на нашия бг реализъм???**И в този случай, на колко от българите ще им е до любов, когато реалността ги смачква...сегашния българин гледа да му е сит стомаха, празното сърце може и да го преживее...поне опита ми показа това.

Пък и аз ви пожелах любов, защото всеки желае това на хората, което му се струва най- истинско и ценно.–––да, така е, но е клише, хубаво е че все още го има , и дано му се вярва.Ние не сме в мозъка на другите и незнаем колко ни са близки, или далечни, даже и д а са до нас,нито как приемат любовта. ЗА тебе е едно, за мене друго /може би/, за този който обичаш може да е съвсем друго...Жените ЛЮБИМ по един начин, мъжете имат друго становище по въпроса–понякога любов за тех май е набутването на жената в собствения интерес...това с е опитвах да ти кажа....**МОСКВА ОТДАВНА ПОВЕЧЕ НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ**


Според мен всеки сам гради своята реалност. –––

уоу,уоу,уоу,....ГОВОРИМ ЗА РЕАЛНОСТТА ЛЮБОВ–ЧАКАЙ МАЛКО!!!КАК ДА СИ Я ГРАДИШ САМ–ТОГАВА НЕ Е ЛИ НАРЦИЗЪМ? В ЛЮБОВТА ДО КОЛКОТО знам винаги сме двама,когато я има!Иначе я има и несподелена и несбъдната!А тя тая неосъществената я има именно защото е несподелена!!!

Моята е любовта :)–––и моята.... мила сънароднице.....докато вярвах в нея, и че я има.Когато я има тя дава криле, тя дава сили, тя ни кара да се справяме и с най– НЕВЪЗМОЖНИТЕ НЕЩА....когато я има ИСТИНСКА, НЕ КЛИШЕ, ЕЙ ТАКА КАЗАНО ЗА ДА Е!!!

Звездна вечер ти желая :)–––звездна да е,ЕДИНСТВЕНА, и нека лунната целувка те отнесе в красивия сън на мечтите...поздрави
цитирай
8. lenkic - svaka cast:
03.01.2009 02:19
citajuci ovo imam osjecaj da je pisano i za hrvatsku,ista slika,nema razlike
цитирай
9. анонимен - Много хубав но кратък пост !
03.01.2009 03:40
Ако аз го бях написала 10 дни щехте да си четете какъв е живота в България и с какво се влошава всеки ден.Вие си го виждате ,ама летите в облаците и ви е страх да го кажете до край.За любовта към човека ,гласувам с двете ръце ,защото я няма никаква в България ,а само въздухарската превзета и фалшива илчзия ,заела място дори в семействата ви. Много се преиграва в отношенията и не се вижда истинската изкренност и обич на хората като общество и личности . Само злоба черна вие и руши сърцата на българите !Прогрес никакъв ! Поциганени и кримилизирани с фалш и лъжи стигнахте до тук ! Да не пиша повече ,че се ядосах !
Поздрави за поста !
цитирай
10. анонимен - Много актуален и истински постинг! ...
03.01.2009 13:35
Много актуален и истински постинг! Поздрави :) Към анонимен 4 и 7... не знам как усети фалша в поста, на мен ми изглежда толкова импулсивно и искрено написан.. Любовта не е клише, има я. И за да смекчи ужасната действителност в България, търсете любовта, намерете време и сили за нея!
цитирай
11. анонимен - непонятна е за българите
03.01.2009 14:48
думата любов към ближните.Не е за крадене и муфта по български.И тези дето се пишат за "интелигенти " в блога и те гола вода .Анадолска култура до костите на мозъка.Едно ЧРД от злоба стискат в сърцата си камъни ! Това е ! Изродени типове И ТИПЕСИ !
цитирай
12. анонимен - Prekrasen post! Aktualen i iskren- ...
03.01.2009 15:16
Prekrasen post! Aktualen i iskren- Pozdravi
цитирай
13. анонимен - Mного ми допадна написаното :) П...
03.01.2009 17:24
Mного ми допадна написаното :) Прекрасно пожелание за новата година
цитирай
14. edinstvena - Благодаря на всички. . наистина ...
03.01.2009 17:25
Благодаря на всички..наистина много спонтанно го написах :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: edinstvena
Категория: Изкуство
Прочетен: 399602
Постинги: 74
Коментари: 648
Гласове: 1383
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031